Penyembuhan Heartburn semulajadi - Mudah Tetapi Sangat Berkesan

Penyembuhan Heartburn semulajadi - Mudah Tetapi Sangat Berkesan

Pedih ulu hati adalah disebabkan oleh asid perut yang memasuki esofagus. Ia memberikan perasaan yang sangat berapi-api dari perut ke dada dan meninggalkan rasa pahit di tekak dan mulut. Nama lain bagi keadaan ini adalah refluks asid. Nama ini boleh mengelirukan, tetapi ia bukan penyakit jantung.

Terdapat banyak sebab mengapa pedih ulu hati adalah disebabkan; yang paling biasa ialah alkohol, makan berlebihan, tekanan, merokok dan kesan sampingan pelbagai ubat-ubatan. Ia boleh sama ada lembut dan kronik, tetapi kedua-duanya menyebabkan kesakitan yang amat sangat. Berikut adalah beberapa tips pedih ulu hati penawar semula jadi yang ringkas tetapi berkesan.

Pelbagai jenis akar tumbuhan dan herba yang sangat membantu dalam penyembuhan keadaan ini, contohnya:

- Minum jus lidah buaya adalah cara yang sangat berkesan untuk mendapatkan bantuan. Orang dewasa boleh mengambil 20 ml sebelum makan.

- Fenneltea atau teh herba yang sederhana seperti chamomile perlu diambil selepas makan; mereka juga adalah cara yang baik untuk mengelakkan refluks asid.

- Halia adalah herba yang sangat popular / akar, ia boleh diambil dalam bentuk teh, segar atau tablet untuk merawat pedih ulu hati.

- Teh akar Marshmallow adalah ubat yang bertindak sangat cepat. Minum tiga cawan sehari untuk melegakan dan mencegah refluks asid.

- Papaya dipanggil "rakan perut". Buah ini boleh dimakan kerana ia adalah (pilihan terbaik), ia boleh juga dibuat ke dalam salad atau digunakan sebagai pil.

Masalah kesihatan perlu dirawat secepat mungkin, terutama kerana ada hubungan langsung antara refluks asid dan kanser esophageal. Menggunakan ubat pedih ulu hati semula jadi boleh melindungi diri anda daripada penyakit ini dan mendapatkan hidup anda kembali.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar